Τζαβάρας: … Και τώρα σε ποια άλλα ψέματα θα ζητήσετε παρηγοριά;

24 Ιουλίου - 16:24 Τοπικά

Η πρώτη θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή. Τη στιγμή που όσοι υπήρξαν διαχρονικά υπεύθυνοι για τη ματαίωση του έργου αυτού τον Μάρτιο του 2015 είχαν φορέσει πλερέζες για τους δήθεν αποτυχημένους χειρισμούς της Κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη στο θέμα αυτό και θρηνούσαν. Τη στιγμή που είχαν εξαφθεί τόσο πολύ τα υποκριτικά τους κίνητρα, ώστε πλέον να έχουν καταστεί ακατάλληλοι για προφυλάξεις.

Κορυφαίος του χορού ο κ. Παππάς, Τομεάρχης Υποδομών του Σύριζα, που αγκαλιά με τον Δήμαρχο Πύργου και άλλα εξαπτέρυγα της «προοδευτικής» κομπανίας, προ ημερών θρηνολογούσαν διαρρηγνύοντας υποκριτικά τα ιμάτιά τους στον Πύργο για την «απώλεια» του μεγάλου αυτού έργου, κατηγορώντας για ανικανότητα τον κ. Κ. Καραμανλή. Διαστρέβλωσαν μάλιστα πλήρως την απάντηση της Επιτρόπου κας Φερέιρα στον Ευρωβουλευτή του Σύριζα Παπαδημούλη, για να φτάσουν μέχρι του σημείου να υποστηρίξουν ότι δεν υπάρχει σχετικό αίτημα στην Επιτροπή από την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, ούτε καν συγκροτημένος φάκελος για το έργο αυτό στις Βρυξέλλες από τον αρμόδιο υπουργό.

Και ξαφνικά χθες, προς πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και πλήρη απογοήτευση των θρηνωδούντων, ήρθε η απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης για την Εσωτερική Αγορά (DG GROW) της Κομισιόν σχετικά με την Πατρών-Πύργου και ήταν θετική και αποστομωτική. Αποδείχθηκε έτσι με τον πιο πανηγυρικό ότι όχι μόνο δεν είχε ολιγωρήσει το Υπουργείο Υποδομών, αλλά πως προχώρησε και εξακολουθεί να προχωρεί μεθοδικά και προσεκτικά τον σχεδιασμό του για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Η σύμβαση για την Παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού κρίθηκε συμβατή με το Κοινοτικό Δίκαιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εντός ολίγου αναμένεται και η τελική θετική απάντηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να ξεκινήσει το έργο εντός του 2021 και να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του το 2024.

Ενόψει όλων αυτών, γεννιέται ένα πελώριο ερώτημα για όσους δημαγωγικά και ανεύθυνα προεξοφλούσαν τη ματαίωση αυτού του μεγάλου έργου χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα στοιχεία: σε ποια άλλα ψέματα θα ζητήσουν καταφύγιο για να ανακαλύπτουν από γκάφα σε γκάφα την αποτυχία τους να φανούν χρήσιμοι σε αυτόν τον τόπο;

Περισσότερα Νέα