Βανδαλισμοί στην παιδική χαρά του Επαρχείου και ενέργειες άμεσης αποκατάστασης

24 Ιουλίου - 19:35 Τοπικά

Για μια ακόμα φορά σημειώθηκαν ζημιές στον ευρύτερο χώρο της κεντρικής πλατείας Πύργου και κυρίως του Επαρχείου. Το βράδυ της Δευτέρας, άγνωστοι ξήλωσαν μεγάλο μέρος της περίφραξης της παιδικής χαράς που βρίσκεται στο Επαρχείο ενώ αφαίρεσαν και τη μικρή καγκελόπορτα της εισόδου της.

Το επόμενο πρωί, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Δημοτικής αστυνομίας Μαρίνος Αχτύπης, ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πύργου Βασίλης Φάμελος και κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας, επισκέφτηκαν το σημείο για να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών, καθώς και να δρομολογηθεί άμεσα η αποκατάσταση τους ώστε και πάλι να είναι ασφαλής και λειτουργική η παιδική χαρά.

–         «Δυστυχώς είμαστε μάρτυρες μιας ακόμα βάρβαρης πράξης από βάνδαλους που σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν βλάβες και ζημιές στο χώρο της πλατείας και του Επαρχείου. Στην προκειμένη περίπτωση έχουν ξηλώσει σε πολλά σημεία τα ξύλινα προστατευτικά του χώρου, έχουν πετάξει τη μικρή καγκελόπορτα της εισόδου, ενώ έχουν κάνει κι άλλες μικροζημιές που κάποιες από αυτές μπορούν να αποτελέσουν αιτία ατυχημάτων για μικρά παιδιά. Πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή αυτή η μικρή ομάδα των βανδάλων που προκαλεί αυτές τις ζημιές χωρίς κανένα λόγο να σταματήσει το καταστροφικό της έργο», τόνισε ο Γ. Αργυρόπουλος.

– «Η μικρή αυτή ομάδα των βανδάλων πρέπει να καταπολεμηθεί. Σε ότι αφορά τη Δημοτική αστυνομία θα γίνουν πιο εμπεριστατωμένες οι περιπολίες της. Έχουν επίσης γίνει κάποιες ενέργειες απέναντι σε συγκεκριμένες ομάδες παραβατικότητας και από τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας. Κι ελπίζω συνολικά να δώσουμε άμεσα τις απαιτούμενες λύσεις», επεσήμανε ο Μ. Αχτύπης.

– «Προσπαθούμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός αλλά κάποιοι – που πρώτα από όλα δεν αγαπούν την πόλη – κάνουν βήματα προς τα πίσω. Πιστεύω πως χώροι σαν το Επαρχείο πρέπει να επιθεωρούνται και να φυλάσσονται σε σταθερή βάση για την αποφυγή αυτών των λυπηρών φαινομένων», ανέφερε ο Β. Φάμελος.

Περισσότερα Νέα