Βασιλοπούλου και Μπαξεβανάκης στο πανελλαδικό Συντονιστικό της Νέας Αριστεράς

20 Μαρτίου - 13:34 Τοπικά

Δημοσιεύτηκαν τα ιδρυτικά κείμενα της Νέας Αριστεράς που εγκρίθηκαν στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του φορέα, η οποία διεξήχθη στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα. Πρόκειται για την ιδρυτική διακήρυξη, την πολιτική απόφαση και το κείμενο με τίτλο “Τι είναι και τι θα κάνει η Νέα Αριστερά”, τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του φορέα  https://neaaristera.gr/

Δημοσιοποιήθηκαν, επίσης, τα ονόματα των 238 στελεχών που αποτελούν το Συντονιστικό Όργανο της Νέας Αριστεράς, το οποίο έχει την ευθύνη να οδηγήσει το νέο κόμμα στο ιδρυτικό του Συνέδριο το φθινόπωρο του 2024. Από την Ηλεία συμμετέχουν στο Συντονιστικό η Βίκυ Βασιλοπούλου και ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Η Νέα Αριστερά φιλοδοξεί να είναι το κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς. Ένα κόμμα για όλες και όλους που νιώθουν ότι ασφυκτιούν από την κοινωνία των χαμηλών προσδοκιών. Ένα κόμμα για τον κόσμο της Αριστεράς, τα κοινωνικά κινήματα και τους προοδευτικούς πολίτες, την πολιτική οικολογία, τις σύγχρονες αναζητήσεις της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού. Ένα κόμμα με δημοκρατία, ισοτιμία και συντροφικότητα. Ένα κόμμα με αξιοπιστία και μαχητικότητα. Ένα κόμμα που λέει αυτά που πιστεύει και πιστεύει αυτά που λέει.

Περισσότερα Νέα