Βελτίωση της οδού Καρούτα – Λαντζόι – Λάλα στην Π.Ε. Ηλείας

24 Ιουλίου - 16:32 Τοπικά

Ένα σημαντικό έργο ξεκινά σύντομα στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο που αναλαμβάνει την βελτίωση και ασφαλτόστρωση της Επαρχιακής Οδού Καρούτα – Λαντζόι – Λάλα και συγκεκριμένα στο τμήμα από την έξοδο Κρυονερίου έως την διασταύρωση Λασδικα.

Με τις εργασίες που θα εκτελεστούν ολοκληρώνεται η κατασκευή της Επαρχιακής Οδού Κρυονερίου – Λάλα, μήκους 3,40χλμ, στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στο πλαίσιο του οποίου θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν, τοπικές διαπλατύνσεις της υφιστάμενης χωμάτινης οδού. Στη συνεχεία, στο διαμορφωμένο πλάτος της χωμάτινης οδού θα γίνει επίχωση με θραυστά επίλεκτα υλικά.

Επίσης προβλέπεται η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου κατά τμήματα στα ανάντη και κατάντη αυτής, για τη βέλτιστη διευθέτηση των όμβριων υδάτων. Σε όλο το μήκος της οδού και σε πλάτος 7,00 μέτρων θα γίνει ασφαλτόστρωση, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με διαγράμμιση (οριζόντια σήμανσης) και με τοποθέτηση πινακίδων κυκλοφορίας (κατακόρυφη σήμανση).

Περισσότερα Νέα