Βήμα για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Ανδραβίδας – Λεχαινών – Τραγανού

24 Ιουλίου - 18:48 Τοπικά

Δύο πολύ σημαντικά έργα, από τα οποία εξαρτάται η άμεση λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Ανδραβίδας, Λεχαινών και Τραγανού, «ξεμπλόκαραν» επιτέλους, χάρη στην παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και τελικά υπεγράφησαν οι συμβάσεις με τους αναδόχους.

Ουσιαστικά πρόκειται για το έργο «Εσωτερικά Δίκτυα – Αποχέτευση Μυρσίνης» καθώς και για τον «Έλεγχο – Συμπλήρωση Μελέτης Υποθαλάσσιου Αγωγού του κοινού Βιολογικού Καθαρισμού Ανδραβίδας – Λεχαινών – Τραγανού – Κάστρου Κυλλήνης», συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 3,4 εκατομμύρια ευρώ.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτό το αποτέλεσμα, καθώς επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ένα σοβαρό πρόβλημα που χρονίζει, αφού κυρίως, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απαλλάσσονται άμεσα από το πρόβλημα της ανεπάρκειας του αποχετευτικού δικτύου, ενώ η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών εξασφαλίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας.

Όσον αφορά την αποχέτευση στη Μυρσίνη, το έργο εσωτερικό δίκτυο μήκους περίπου 7 χλμ. καθώς και τα απαραίτητα επτά (7) αντλιοστάσια, τα οποία θα οδηγήσουν τα λύματα στον Βιολογικό Καθαρισμό.

Το έργο αυτό, προϋπολογισμού 2.648.500 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από: ΕΠΠΕΡΑ, Ταμείο Συνοχής, Εθνικούς Πόρους και ίδιους πόρους του κύριου Έργου.

Το δεύτερο έργο, για το οποίο υπεγράφη με τον ανάδοχο η σύμβαση, είναι η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού για τον Βιολογικό Καθαρισμό της περιοχής, μήκους περίπου 1.700 μέτρων, προϋπολογισμού 770.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ – ΕΣΠΑ 2007-2013.

«Η αρχική μελέτη της αποχέτευσης Μυρσίνης είχε υπογραφεί από το 2004, όμως έχρηζε αναθεώρησης. Πλέον με την επιμονή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έγινε η επικαιροποίηση της μελέτης από την ίδια τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας καθιστώντας εφικτή τη δημοπράτηση του έργου» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νικόλαος Υφαντής, ο οποίος υπέγραψε και τις σχετικές συμβάσεις εκ μέρους της Περιφέρειας και προσέθεσε, αναφορικά με το δεύτερο έργο,: «Ουσιαστικά με τη κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού καθίσταται απόλυτα λειτουργικός και ολοκληρωμένος ο κοινός Βιολογικός Καθαρισμός της Ανδραβίδας-Λεχαινών-Τραγανού-Κάστρου Κυλλήνης, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων για τη προστασία τόσο της δημόσιας υγείας όσο και του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής»

«Το συγκεκριμένο έργο θα επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα των περιοχών αυτών και νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που επί των ημερών μας και με επιμονή, πρόγραμμα και πολύ δουλειά καταφέρνουμε και καθιστούμε λειτουργικά και ολοκληρωμένα έργα και υποδομές περιβάλλοντος που βρίσκονταν στις καλένδες επί χρόνια, δυσχεραίνοντας την ποιότητα ζωής και τη καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής» προσέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Περισσότερα Νέα