(ΒΙΝΤΕΟ) Με ένταση το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου. Την παραίτηση Κυριαζή ζήτησε ο Τάκης Αντωνακόπουλος

24 Ιουλίου - 19:17 Τοπικά

Σε κλίμα έντασης και μάλιστα με “βαριές” εκφράσεις μεταξύ Δημάρχου και Αντιπολίτευσης,  συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου. Μάλιστα ο Δήμαρχος έφθασε στο σημείο να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του Δ.Σ Νώτα Κυριαζή. 

Ένταση από το πρώτο θέμα

Η ενταση ξεκίνησε με το “καλημέρα” όταν στη συζήτηση που αφορούσε την έκθεση των πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής Α΄ εξαμήνου έτους 2022 , το λόγο πήρε ο κος Σκαρτσιάρης ο οποίος ανέφερε οτι ο θεσμός της Οικονομικής Επιτροπής έχει απαξιωθεί ενώ όπως τόνισε τα μέλη λαμβάνουν τα θέματα 5 λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Για το λόγο αυτό τα μέλη της μειοψηφίας δεν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο εκπρόσωποι της πλειοψηφίας. 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πύργος Έργο Πολιτών» Αντώνης Καράμπελας  τόνισε πως η σημερινή λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής συνιστά «παραβίαση της ελεύθερης βούλησης και του δημοκρατικού θεσμού». 

Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Πύργου “επιτέθηκε” κατά της αντιπολίτευσης που ενώ καλείται στις τακτικές συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής επιλέγουν να μην συμμετέχουν τονίζοντας παράλληλα ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν  φέρει ούτε μία πρόταση προς το Δήμο για όφελος των πολιτών.


Αντωνακόπουλος σε Κυριαζή: Παραιτήσου!

Μεγάλη ήταν η ένταση μεταξύ του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου όταν μπήκε σε συζήτηση το θέμα  για την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Πύργου. 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου έφερε προς συζήτηση και ψηφοφορία δύο έγγραφα που είχε στείλει η αντιπολίτευση στην προισταμένη της Οικονομική Υπηρεσίας, Αντωνία Παπανικολάου όπου το στο πρώτο βεβαιώνεται ότι δεν επηρεάζεται η ισοσκέλιση του προϋπολογισμού του 2022 του δήμου Πύργου ενώ αργά χθες το μεσημέρι απέστειλε και νέο έγγραφο από την οικονομική υπηρεσία που επισημαίνει ότι εάν στην εναλλακτική πρόταση προτείνεται νέα προμήθεια θα πρέπει, να πάει στην τεχνική υπηρεσία και στην συνέχεια  στην οικονομική επιτροπή για να ελεγχθεί εάν θα επηρεαστεί ο προϋπολογισμό του δήμου  ή όχι. 

Η κίνηση αυτή έκανε τον Δήμαρχο να επιτεθεί στον κο Κυριαζή με εκφράσεις όπως  “ρε εισαι καλά? ” , “σε έχουμε ανεχτεί πολύ”, “δεν ντρέπεσε λίγο?” , “εισαι έκπτωτος” και στο τέλος να ζητά επίμονα την παραίτησή του λέγοντας οτι “σε καλώ δημόσια να παραιτηθείς”. 

Δείτε το βίντεο:  


 

Δείτε πιο κάτω ολόκληρη τη συνεδριαση του Δ.Σ : 

 

Περισσότερα Νέα