"Βούλιαξε" το Λάτσειο από πολίτες και φορείς που αγωνιούν για τα σκουπίδια. Ζητούν άμεση λύση.

24 Ιουλίου - 17:22 Τοπικά

Στην κατάμεστη από δημότες , φορείς και εκπροσώπους συλλόγων, αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η συνεδρίαση του Δ.Σ Πύργου.  Κύριο θέμα ήταν αυτό των σκουπιδιών καθώς υπάρχει γενική απαίτηση να βρεθεί λύση άμεσα.

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής ο οποίος ανέφερε οτι το πρόβλημα έχει πλέον ξεφύγει από τις δυνατότητες της Δημοτικής Αρχης και χρειάζεται λύση σε κεντρικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό ενημέρωσε πως την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ν. Βούτση παρουσία των Βουλευτών του Νομού και του προεδρείου του ΦΟΔΣΑ ενώ έχει ήδη στείλει επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντάς του οτι ο Δήμος έχει κυρηχθεί 14 φορές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Ενημερωσε πς για πρώτη φορά το  επόμενο Σάββατο θα συνεδριάσει στην αίθουσα του Δ.Σ Πύργου το Δ.Σ της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας όπου παρόντες θα είναι 19 δήμαρχοι από την Περιφέρεια και βεβαίως οι Ηλείοι δήμαρχοι και θα τεθεί το θέμα των σκουπιδιών του Πύργου.

Μικρή ένταση δημιουργήθηκε όταν ο κος Λιατσής ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να καταθέσουν τα ψηφίσματα χωρίς να μιλήσουν και να γίνει μία σύσκεψη μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων για να συζητηθούν. Με την παρέμβαση τόσο της κας Καλάκου όσο και των άλλων επικεφαλής δεν πέρασε αυτή η πρόταση και οι εκπρόσωποι των φορέων πήραν το λόγο. Ψήφισμα κατέθεσε το συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων και το συνδικάτο οικοδόμων με τα οποία ζητούν την άμεση επίλυση του θέματων των απορριμάτων.

Οι εκπρόσωποι που παραβρέθηκαν:

Οι πρόεδροι  Ιατρικού, Οδοντιατρικού, Φαρμακευτικού και Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, τον πρόεδρο της ΝΕ Ηλείας του ΤΕΕ, την ΕΛΜΕ, τον Σύλλογο δασκάλων, την ΟΓΕ γυναικών, συλλόγους γονέων, το σύλλογο υπαλλήλων της ΠΕ Ηλείας , την Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας κ.α

Περισσότερα Νέα