Βούτσης: Έρχεται οικονομικός έλεγχος για τα λεφτά των σκουπιδιών

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ  Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαο Βούτση, σχετικά με τη λήψη υγειονομικών μέτρων για την προστασία των πολιτών του Πύργου Ηλείας εξαιτίας της συσσώρευσης απορριμμάτων στην περιοχή.

Ο κος Παπαχριστόπυλος αναρωτήθηκε αν ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης κάνουν σωστά την δουλειά τους γιατί έχουν στοιχειώδη υποχρέωση για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Ανέφερε πως μπορούν να βρεθούν λύσεις και έκανε λόγο για συμφέροντα και ανταγωνισμό δημάρχου περιφέρειας. Κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα τόνισε. Έθεσε το ερώτημα στο κ. Βούτση αν μπορεί να καλέσει χθες τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη γιατί το θέμα εγκυμονεί κινδύνους .
Ο κ. Βούτσης απάντησε στο ερώτημα του κ. Παπαχριστόπουλου λέγοντας του ότι σαν υπουργείο προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα πραγματοποιώντας 2 συσκέψεις με τους αρμόδιους και με αυτοψία του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Απορριμμάτων που επισκέφτηκε τον Πύργο για να βρεθεί λύση. Ωστόσο τόνισε ο υπουργός ότι στην αρμοδιότητα του υπουργείου είναι ο εθνικός σχεδιασμός και οι δήμοι έχουν όλη την ευθύνη για τα υπόλοιπα. Τόνισε πως υπάρχουν δήμοι που έχουν κάνει εξαιρετική δουλεία και άλλοι που είναι κολλημένοι σε παλαιότερους σχεδιασμούς. Ο υπουργός έκανε γνωστό πως έχουν δώσει χρήματα στο δήμο για την αντιμετώπιση του προβλήματος ωστόσο δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και θα ακολουθήσει οικονομικός έλεγχος. Βρέθηκε λύση για 3.500 εως 5.000 τόνους και αναμένουν τον πλήρη σχεδιασμό για τους όγκους των σκουπιδιών με βάση τις σύγχρονες μεθόδους για την μεταφορά τους σε ΧΥΤΥ. Τέλος ο υπουργός δήλωσε πως υπάρχουν ελλείψεις κατανόησης μέχρι και εμμονές .

Περισσότερα Νέα