Βρεφονηπικοί σταθμοί , καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες στο επίκεντρο ενημέρωσης απο τον Π. Εξαρχόπουλο

24 Ιουλίου - 17:26 Τοπικά

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο εντεταλμένος σύμβουλος παιδείας του Δήμου , Πανός Εξαρχόπουλος το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο Πύργου. Ο κος Εξαρχόπουλος αναφέρθηκε στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς, στους σχολικούς τροχονόμους, τις καθαρίστριες και τους σχολικους φύλακες.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί:

“Σε όλους τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς πανελλήνια οι υφιστάμενες άδειες λειτουργίας λήγουν στις 31/12/14. Η πολιτεία μέχρι τώρα δεν έχει μεριμνήσει να θεσμοθετήσει τους όρους ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας των σταθμών οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στους Δήμους απο το 2001.

Στο Δήμο Πύργου το τμήμα βρεφονηπιακών Σταθμών έχει μεριμνήσει ώστε όταν τα αρμόδια υπουργεία θεσμοθετήσουν τους όρους, να έχει όλα τα αναγκαία έγγραφα που θα ζητηθούν προκειμένου να προχωρήσει στις νέες άδειες ίδρυσης και λειτορουργίας. Στα ιδιόκτητα κτήρια μας έχουμε κινήσει όλες τις διαδικασίες ενώ για τα νοικιασμένα κτήρια έχουν σταλεί έγγραφα στούς ιδιοκτήτες να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα. ” ανέφερε ο κος Εξαρχόπουλος

Σχολικοί Τροχονόμοι:

” Το θέμα της χρηματοδότησης των σχολικών τροχονόμων είναι στο τελικό στάδιο. Τα δικαιολογητικά έγγραφα είναι στον επίτροπο και πρβλέπεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας να γίνει η μισθοδοσία (μέχρι και Δεκέμβρης 2014). “

Καθαρίστριες (με σύμβαση έργου)

“Τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι οτι αναμένουμε την υπογραφή της ΚΥΑ προκειμένου να συνάψουμε την σύμβαση μεταξύ των σχολικών επιτροπών και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών υποβράφει τις συμβάσεις με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και στην συνέχεια οι καθαρίστριες με τη σχολική επιτροπή. Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση αναμένεται να πληρωθεί το τελευταίο 10% που υπολείπεται απο το 2014”

Σχολικοί Φύλακες

“Κατόπιν επικονωνίας που είχαμε με το νομικό τμήμα της αποκεντρωμ΄νεης και αφού αναφέρθηκε κάθε λεπτομέρεια της δικαστικής διεκδίκησης των φυλάκων για  την θέση τους, αυτό απεφάνθη ότι είναι σύννομη η χρησιμοποίησή τους σε οποιοδήποτε Δημοτικό χώρο έχει ανάγκη ο Δήμος. Παρόλα αυτά αποφασίστηκε να συγκεράσουμε τις σχολικές ανάγκες με τις ανάγκες φύλαξης του πάρκου με την πλήρη συγκατάθεση και σύμφωνη γνώμη των φυλάκων.”

Περισσότερα Νέα