Ξεχωριστές δράσεις την Κυριακή από το Σύλλογο Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου: «Παραμύθι…μύθι…μύθι», «Τα βιβλία αλλάζουν χέρια» …και άλλα πολλά!

24 Ιουλίου - 19:05 Τοπικά

   Μια σειρά από ξεχωριστές δράσεις, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 2 Απριλίου 2023, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

   Το πρόγραμμα ξεκινά στις 11:00 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Ολοήμερου σχολείου του 6ου Δημοτικού και περιλαμβάνει δράσεις που στόχο έχουν την ψυχαγωγία των παιδιών, την ανάπτυξη της συνεργασίας και την συνειδητοποίηση της χαράς της ανταλλαγής και του μοιράσματος.

«Παραμύθι…μύθι…μύθι»

   Οι εκπαιδευτικοί Ζέτα Αδαμοπούλου και Μαρία Μπίρμπα, θα «ταξιδέψουν» μικρά και μεγάλα παιδιά, σε κόσμους….μαγικούς, μ’ ένα παραμύθι.

   Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν ό,τι αφουγκράστηκε η ψυχή τους, παρακολουθώντας την αφήγηση της ιστορίας και τα βήματα των ηρώων της. θα κάνουν κατασκευές μουσικών οργάνων…θα παίξουν με τη μουσική… (τα παιδιά παρακαλούνται να έχουν μαζί τους μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, ψαλιδάκι, κόλλα, χρωματιστά χαρτόνια).

«Τα βιβλία αλλάζουν χέρια»

   Όσα παιδιά επιθυμούν, μπορούν να προσέλθουν στον χώρο της εκδήλωσης μ’ ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη τους, που το έχουν διαβάσει, και να το ανταλλάξουν μ’ ένα άλλο, που θα έχει φέρει κάποιο άλλο παιδάκι.

   Στον χώρο θα λειτουργήσει μικρή Πασχαλινή – Ανοιξιάτικη Αγορά με χειροποίητες δημιουργίες και άνθη, ενώ θα υπάρχουν κεράσματα (γλυκά και αλμυρά) για όλους τους συμμετέχοντες.

Περισσότερα Νέα