Ξεκινά η αποκατάσταση της βατότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

Με εργασίες που θα ξεκινήσουν σύντομα αποκαθίστανται εκτεταμένες βλάβες που έχουν προκληθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νοτίου Τμήματος της Π.Ε. Ηλείας, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση-αποκατάσταση βατότητας στο Επαρχιακό Οδικό δίκτυο του νοτίου τμήματος της Ηλείας» προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σήμερα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, με την υλοποίηση του οποίου πρόκειται να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια σε σημεία τα οποία έχουν υποδειχθεί από την Τροχαία ή αποτελούν αιτήματα των τοπικών κοινωνιών ή έχουν επισημανθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ηλείας.

Οι εργασίες συντήρησης έχουν στόχο την αποκατάσταση των φθορών και βλαβών, την άρση της επικινδυνότητας και τη γενικότερη βελτίωση των δρόμων. Στο πλαίσιο αυτό θα εκτελεστούν εργασίες, όπως καθαρισμοί επενδεδυμένων τάφρων, πρανών, ερεισμάτων, τεχνικά έργα σε θέσεις βλαβών, τοπικές εξυγιάνσεις οδοστρωμάτων, κατασκευή στραγγιστηριών, αποκατάσταση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, ασφαλτικές ισοπεδωτικές στρώσεις. Επίσης, θα αντικατασταθούν τα φθαρμένα στηθαία, θα τοποθετηθούν νέα, ρυθμιστικές πινακίδες οδικής σήμανσης και θα γίνει διαγράμμιση οδοστρώματος.

Περισσότερα Νέα