Ξεκίνησαν από το Δήμο Ήλιδας οι εργασίες για τις νέες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ εντός Αμαλιάδας

5 Απριλίου - 10:54 Τοπικά

Μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες θα επανέλθουν πλήρως οι θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ εντός της Αμαλιάδας, αφού ο Δήμος Ήλιδας ξεκίνησε της εργασίες αποκατάστασής τους, ικανοποιώντας ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα του Σωματείου Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Νομού Ηλείας.

Οι εργασίες αφορούν στη βαφή και τη διαγράμμισης των θέσεων στάθμευσης, οι οποίες είχαν «εξαφανιστεί» τα τελευταία χρόνια λόγω της φθοράς στο χρώμα του οδοστρώματος και λόγω της κατασκευής του έργου ανάπλασης του ιστορικού κέντρο.

Οι νέες θέσεις θα φτάσουν συνολικά τις 17, ενώ έχουν οριστεί από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με σχετικές αποφάσεις. Για τις θέσεις υπάρχει και η συναίνεση του Σωματείου ΑμεΑ της Ηλείας, ενώ έχουν ζητηθεί και επιπλέον επτά θέσεων στάθμευσης για την Αμαλιάδα, τις οποίες αναμένεται το επόμενο διάστημα να εγκριθούν από το δήμο Ήλιδας.

Την πρώτη ημέρα των εργασιών παρακολούθησε από κοντά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, υποδομών, Πολιτικής Προστασίας και Υδάτινων Πόρων κ. Κώστας Τσεριώνης, ο οποίος επεσήμανε ότι: «Οφείλουμε ως Δήμος να κάνουμε τη ζωή των Ατόμων με Αναπηρίες και Κινητικά Προβλήματα πιο εύκολη. Έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους και εμείς ως δήμος πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό γι’ αυτούς».

Περισσότερα Νέα