Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος. Ανακοίνωση με απαγορεύσεις και οδηγίες από το δήμο Πύργου

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Ανακοίνωση σχετικά με την πυροπροστασία, εξέδωσε στις 30-04-2015 ο Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Ανδρ. Σκαρτσιάρης, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου την Παρασκευή 01 Μαΐου 2015, η οποία λήγει την 31η Οκτωβρίου 2015.

Δίνονται σχετικές οδηγίες και απαγορεύσεις που πρέπει να τηρούνται, για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών.

Ακολουθεί το κείμενο της Ανακοίνωσης:

Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει την 1η Μαϊου και λήγει στις 31 Οκτωβρίου παρακαλούνται οι δημότες μας να συμμορφωθούν με τις παρακάτω απαγορεύσεις:

-Απαγορεύεται η καύση σκουπιδιών, ξερών χόρτων και κλαδιών καθ΄όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου

-Απαγορεύονται οι υπαίθριες ψησταριές σε δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα

-Αποφύγετε εργασίες στην ύπαιθρο που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες)

-Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα

-Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος ,υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης

-Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κινδύνου

Σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή εκδήλωση  πυρκαγιάς παρακαλείσθε όπως άμεσα επικοινωνήσετε με την Πυροσβεστική υπηρεσία στο (199) και με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου στα τηλέφωνα 2621362651-667 και 6978393146-6934370552 με την Υπεύθυνη τμήματος Π.Π.                                            Αγγελική Διονυσοπούλου και  δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που υπάρχει πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς καθώς και το είδος της βλάστησης εάν γνωρίζετε.

Ο Αντιδήμαρχος

Ανδρέας Σκαρτσιάρης


 

Περισσότερα Νέα