Ξεκινούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στον ποταμό Αλφειό, Β. Γιαννόπουλος: Λύση στα χρόνια προβλήματα των παρόχθιων εκτάσεων και καλλιεργειών

24 Ιουλίου - 16:21 Τοπικά

Εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης αντιπλημμυρικών έργων ποταμού Aλφειού ξεκινούν σύντομα στο φράγμα Αλφειού και σε τουλάχιστον 25 θέσεις κυρίως στα όρια των Δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας της ΠΕ Ηλείας, καθώς χθες Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για υποέργο προϋπολογισμού 5 εκατoμμυρίων ευρώ που εντάσσεται στη μεγάλη εργολαβία «Συντήρηση – αποκατάσταση Υφιστάμενων Αντιπλημμυρικών Έργων αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» και η οποία έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν στον ποταμό Αλφειό αφορούν στοχευμένες παρεμβάσεις που έχουν ιεραρχηθεί ανάλογα με την επικινδυνότητά των σημείων και μεταξύ άλλων αφορούν άρση προσχώσεων κάτω από τα υφιστάμενα τεχνικά και γέφυρες, απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών ή βλάστησης, διανοίξεις διαύλων εκτόνωσης ροών, αποκαταστάσεις λιθορριπών προστασίας, επαναφορά της ροής του ποταμού στην πρότερη κατάσταση κ.α

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου,

για τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στον Αλφειό ποταμό

 

 

   «Η σημερινή υπογραφή για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης στον ποταμό Αλφειό, έρχεται μετά από την ολοκλήρωση μιας χρονοβόρας προσπάθειας αντιμετώπισης δικαστικών εμπλοκών και ζητημάτων που είχαν ανακύψει. Με το έργο αυτό, θα δοθεί λύση στα χρόνια προβλήματα  με τα οποία έρχονταν αντιμέτωποι – ειδικά τους χειμερινούς  μήνες – οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες παρόχθιων εκτάσεων και καλλιεργειών, στους δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Επιδίωξη μας είναι, οι εργασίες και οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις, σε 25 και πλέον σημεία κατά μήκος του ποταμού, να ξεκινήσουν άμεσα».

Περισσότερα Νέα