Υλικό Πρώτων βοηθειών στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηλείας. Παραδόθηκε από τους Αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Β. Γιαννόπουλο και τον Ενέργειας και Περιβάλλοντος Λ. Δημητρογιάννη

24 Ιουλίου - 16:33 Τοπικά

Φαρμακευτικό υλικό Πρώτων Βοηθειών παρέδωσαν στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία και η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

   Οι κ.κ Γιαννόπουλος και Δημητρογιάννης, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Π.Υ Πύργου χθεςΤετάρτη 6 Μαΐου 2020, και παρέδωσαν στον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηλείας Βασίλη Σολδάτο και στον Διοικητή της Π.Υ Πύργου Γιώργο Κωνσταντακόπουλο, 35 κουτιά με φαρμακευτικό υλικό Πρώτων Βοηθειών τα οποία θα διανεμηθούν σε όλες της Π.Υ της Ηλείας, προκειμένου να τοποθετηθούν στα περιπολικά οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

   Στις δηλώσεις του, ο κ. Σολδάτος, ευχαρίστησε τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Γιαννόπουλο και κ. Δημητρογιάννη για την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι το υλικό που παραδόθηκε ήταν «απαραίτητο και χρήσιμο».

   «Παραδώσαμε υλικό πρώτων βοηθειών, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος, με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη. Η πρωτοβουλία αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της νέας Περιφερειακής διακυβέρνησης, την οποία όλοι πρέπει να επιδιώκουμε, και να ενισχύουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί με κοινωνικό πρόσημο», δήλωσε ο κ. Δημητρογιάννης, ο οποίος έλαβε και τα συγχαρητήρια του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία, με αποδέκτες το αξιόμαχο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, τονίζοντας και ο ίδιος ότι η δράση αυτής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αποτελεί ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς και του υψηλού αισθήματος καθήκοντος που διακατέχει τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε επίπεδο νομού και στη χώρα γενικά. «Δεν χρειάζεται να μας ευχαριστεί το Πυροσβεστικό Σώμα. Εμείς, κι εγώ προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Σολδάτο, όπως και όλους τους αξιωματικούς και τους μάχιμους πυροσβέστες για την αγαστή συνεργασία που έχουμε – και η οποία θα συνεχιστεί – αλλά και για το γεγονός ότι πασχίζουν καθημερινά, δίνοντας μάχη, άνιση πολλές φορές, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

   Η χθεσινή προσφορά (σ.σ αντίστοιχη έχει γίνει και στην Π.Υ Αιτωλοακαρνανίας) έρχεται σε συνέχεια της ενίσχυσης του Πυροσβεστικού Σώματος με οχήματα, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2020», αλλά και της προμήθειας με μάσκες, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, η οποία και θα συνεχιστεί.

Περισσότερα Νέα