Ύμνοι και εγκώμια της Μεγάλης Εβδομάδας από την Ηρώ Σαΐα – Μια εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας

24 Ιουλίου - 19:37 Τοπικά

Μία ιδιαίτερης αισθητικής και καλλιτεχνικής ποιότητας εκδήλωση, απόλυτα εναρμονισμένη με το κατανυκτικό κλίμα των προσεχών ημερών, διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας την Κυριακή, 17-4-2022 και ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε. Ηλείας. Πρόκειται για μία μουσική εισαγωγή στη Μ. Εβδομάδα και το Θείο Πάθος, στην οποία η εξαιρετική ερμηνεύτρια Ηρώ Σαΐα, μαζί με δυο μοναδικούς σολίστες στο πιάνο και στην πολίτικη λύρα, θα μας οδηγήσει σε ένα μυσταγωγικό ταξίδι από τον πόνο της Απώλειας στην ελπίδα της Ζωής, την ώρα που η Άνοιξη, το «Έαρ», αποκαλύπτει το μεγαλείο της Δημιουργίας.

Η γνωστή καλλιτέχνης και σύζυγος στου Σταύρου Ξαρχάκου Ηρώ Σαΐα,  θα ερμηνεύσει ύμνους και εγκώμια της Μεγάλης Εβδομάδας, τραγούδια από την ελληνική παράδοση αλλά και έργα Μεγάλων Ελλήνων Συνθετών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος κα) εμπνευσμένα από με τα Θεία αλλά και τα ανθρώπινα Πάθη. Τραγούδια όπως τα «Μέρα Μαγιού», «Η σκάλα του Ουρανού», «Για ποια Ιθάκη», «Σκοτεινή Μητέρα» κα θα αποδοθούν σε ένα κλίμα απόλυτα συνυφασμένο με τη βυζαντινή υμνολογία των ημερών και σε ένα πρόγραμμα που φέρει την καλλιτεχνική επιμέλεια του συνθέτη Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για την επάνοδο του Δικηγορικού Συλλόγου στην διοργάνωση υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων μετά την αναγκαστική αποχή του λόγω της πανδημίας και την ικανοποίησή του για τη δυνατότητα που παρέχεται, με πρωτοβουλία του Συλλόγου, να φιλοξενηθεί στην πόλη μας σε μία περίοδο πολιτιστικής ένδειας μία εκδήλωση, η οποία προηγουμένως θα έχει παρουσιαστεί σε μικρό μόνο αριθμό παραστάσεων στη γνωστή αίθουσα του Συλλόγου «Παρνασσός» στην Αθήνα και στο συνεδριακό κέντρο Περιστερίου με διοργάνωση του Δήμου της περιοχής.

Σημειώνεται ότι η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη μέχρις εξαντλήσεως των θέσεων και ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Περισσότερα Νέα