Υπερχείλισε ο ποταμός Ακίδας. Μεγάλες ζημιές σε σπίτια. Επέμβαση της πυροσβεστικής

24 Ιουλίου - 17:22 Τοπικά

Ξανά τα ίδια είχαμε για άλλη μια φορά στον Οικισμό Μύλου Δαλαίνας στην περιοχή της Φιγαλείας όπου υπερχείλισε και πάλι ο ποταμός Ακίδας με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οικίες στην περιοχή. Οι ζημιές που προκάλεσε ο ποταμός έφεραν σε αγανάκτηση τους κατοίκους οι οποίοι κατηγορούν την περιφέρεια και τον δήμο για το γεγονός πως ο ποταμός δεν έχει καθαριστεί ποτέ με αποτέλεσμα να υπερχειλίζει σε πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα τα ίδια σπίτια υπέστησαν σχεδόν ολοκληρωτικές καταστροφές το 2013. Μάλιστα τότε κινδύνευσαν να πνιγούν 4 άτομα τα οποία κοιμόντουσαν την στιγμή που έσπασε το ανάχωμα του ποταμού και το νερό ξεπέρασε τα 2 μέτρα μέσα στα δωμάτιά τους.
Χτες βράδυ στο σημείο είχαμε και την επέμβαση της Πυροσβεστικής με άνδρες να επεμβαίνουν για να διασώσουν ότι μπορούν από το σπίτι 4μελούς οικογένειας,από τα ορμητικά νερά, αλλά και για να μην κινδυνεύσουν και πάλι πολίτες από την υπερχείλιση του ποταμού.
Τέλος τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Μητρόπουλος με σκοπό να έχει μια πρώτη εικόνα σχετικά με τις πλημμύρες στο Μύλο Δαλαίνας αλλά και τις κατολισθήσεις στο Λέπρεο και την Επαρχιακή Οδό Θολού – Νέας Φιγαλείας. Μάλιστα ο κ.Μητρόπουλος ζήτησε επί τόπου τη βοήθεια ιδιώτη εργολάβου με σκοπό να απομακρυνθούν βράχια από το οδόστρωμα για να μην κινδυνεύσει κανένας διερχόμενος οδηγός.

φιγαλεία τοπικές ειδήσεις

Περισσότερα Νέα