Υποχρεωτική χρήση μάσκας και αποστάσεις μεταξύ των πάγκων στις λαϊκές αγορές του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

24 Ιουλίου - 16:28 Τοπικά

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με αίσθημα ευθύνης, κατά της εξάπλωσης της διασποράς του κορωνοϊού μέσω των λαϊκών αγορών, έλαβε μια σειρά μέτρων, προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αναφέρεται πως οι πάγκοι στις λαϊκές αγορές θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους απόσταση τριών μέτρων με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα. Παράλληλα, υποχρεωτική είναι  η χρήση μάσκας κατά του κορωνοϊού στις λαϊκές αγορές του Δήμου, και στη Κυριακάτικη Αγορά της Νέας Μανολάδας, τόσο από τους πωλητές, όσο και από τους καταναλωτές και το κοινό.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο η εφαρμογή των ατομικών και συλλογικών μέτρων προστασίας, συνδράμουν, στη προστασία της υγείας των πολιτών και  επαγγελματιών, καθώς και στη συνέχιση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Επιπλέον, στα πλαίσια της ατομικής ευθύνης θα πρέπει οι καταναλωτές και οι πωλητές, να προσέχουν ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός σε κάθε πάγκο, και η παραμονή των καταναλωτών στους πάγκους να είναι η ελάχιστη δυνατή.

Παρακαλούμε, τόσο τους πωλητές, όσο και τους καταναλωτές για την πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

Γιαννίτση Αλεξάνδρα

Περισσότερα Νέα