Υπουργέ μου, καλημέρα. Ο Φώτης είμαι

24 Ιουλίου - 17:21 Τοπικά

Υπουργέ μου, καλημέρα. Ο Φώτης είμαι .
Πήρα να σου πω ότι ,  το φίδι το  «σκοτώνεις» μόνο με  «καλάμι».
 Θόρυβος  γίνεται  καθημερινά για την πάταξη της φοροδιαφυγής,  αλλά ……..Τίποτα .Περπατάς σε όλη την Ελλάδα και βλέπεις λουκέτα παντού  .Λουκέτο εδώ , λουκέτο εκεί και λες …………,   δεν μπορεί κάτι έφταιξε,…………..  δεν μπορεί να είναι μόνο  η κρίση που έφερε αυτήν την καταστροφή.
 Μα Επιτέλους αναρωτιέσαι , δεν υπήρχε ένας υπουργός των οικονομικών, ένας υπουργός ανάπτυξης ,   να εντοπίσει  και να διαχειριστεί την Κρίση που πλησίαζε?
 Άραγε τι θα έπρεπε να κάνει,  ένας ηγέτης που έχει όραμα για το Υπουργείο του, για την χώρα του  και βλέπει μια κρίση να πλησιάζει  ?
Σχέδιο επιβίωσης των Επιχειρήσεων . Διατήρηση των θέσεων Εργασίας . Δηλαδή ? Μείωση των παγίων εξόδων. Δηλαδή?
Ας πούμε ότι  βάζει  προαιρετική ασφαλιστική εισφορά του επιχειρηματία στο ΤΕΒΕ( Ο.Α.Ε.Ε) και  με νέο νομοσχέδιο συμπληρώνει , ………. Υποχρεωτική αυτοασφάλιση του επιχειρηματία  .Όπου τον συμφέρει. Ελεύθερος Επαγγελματίας  δεν είναι? Τα λεφτά του δεν ρισκάρει ? Άφησε τον να «ρισκάρει» και την ζωή του και την υγεία του.
 Άλλωστε μην ξεχνάς,  ότι πάρα πολλές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν και   προγράμματα  που σίγουρα με τις εισφορές που  πληρώνει  στο ΤΕΒΕ ο ελεύθερος επαγγελματίας,   θα του είχαν και ιδιωτικό τζετ ( ασθενοφόρο) . Τι Άλλο? Πλαφόν στα ενοίκια.
ΚΡΑΤΟΣ : Σε αυτήν την οδό , σε αυτόν τον εμπορικό δρόμο η τιμή του Τετραγωνικού μέτρου θα είναι μέχρι 5 ευρώ το τετραγωνικό .
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Δεν  το νοικιάζω κύριε τόσο χαμηλά .
ΚΡΑΤΟΣ: Επειδή είναι κατάστημα και επειδή τα καταστήματα φτιάχνονται για να βοηθήσουν την Εθνική Οικονομία , παρακαλώ γυρίστε το σε διαμέρισμα άμεσα ,  σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να το κάνετε Πυλωτή- Γκαράζ, η θα χρεώνεστε με υπερβολικούς φόρους.
Θα εφαρμόζονταν τέτοια παραδείγματα άνθρωπε μου? Έχουμε ελεύθερη οικονομία.
Δεν ξέρω τι έχουμε, αλλά ξέρω ότι έχουμε πρόβλημα με την φοροδιαφυγή. Δεν ξέρω αν εφαρμόζονταν , ξέρω όμως ότι,  τα λουκέτα έγιναν «Επιχειρήσεις με έδρα το Σπίτι» .
Ξέρεις πόσα χάνει το κράτος από το Φ.Π.Α ? Πάνω από 600.000.000 ευρώ .
Ποιο σπίτι άνθρωπε μου? Αυτά τα «λουκέτα» φίλε,  έχουν έδρα τώρα το σπίτι . Είναι οι ίδιοι άνθρωποι .
Δεν γνωρίζεις ότι: Π.Χ  ( Πρώην καταστηματάρχης κομμωτής η κομμώτρια κουρεύει σπίτι, πρώην λογιστής δουλεύει σπίτι  ,η αισθητικός δουλεύει σπίτι …..Δεν συνεχίζω . Δεν μου φτάνουν οι σελίδες . Και γιατί γίνεται αυτό?  Για να γλυτώνουν Φ.Π.Α και ΤΕΒΕ αγαπητέ κύριε  . Για να ζήσουν τις οικογένειες τους .
Γιατί το Κράτος δεν μπόρεσε να προβλέψει την κρίση που ερχόταν .
Γιατί το φίδι το «σκοτώνεις» πάντα με το καλάμι .
Σε χαιρετώ
Φώτης Αλεξόπουλος…..  με ένα Φ.

Περισσότερα Νέα