Υψηλές ταχύτητες ίντερνετ στον Πύργο ως 100 mbps ύστερα από την υπογραφή Σύμβασης από τον Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή και από τον Τεχνικό Δ/ντή του ΟΤΕ κ. Μιχάλη Δικαιάκο.

24 Ιουλίου - 17:05 Τοπικά

Υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δήμου Πύργου και του ΟΤΕ σύμβαση για την αναβάθμιση του δικτύου οπτικών ινών, γεγονός που θα δώσει στους κατοίκους του Πύργου υψηλές ταχύτητες ίντερνετ ως 100 mbps σχεδόν σε όλη την πόλη

Δηλώσεις Δημάρχου

Παρουσία της Προϊσταμένης της Δ/σης Τεχνικών Υπηρεσιών κας Γούργουρα, ο κύριος Δικαιάκος και εγώ, υπογράψαμε την σύμβαση που έχει σχέση με την χορήγηση άδειας εκτελέσεως εργασιών για την διέλευση των οπτικών ινών, που απαιτούνται για να μας δώσουν το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε, δηλαδή 100 mbps στην περιοχή, σε 71 περίπου σημεία της πόλης μας.

 Είναι ένα έργο που συμπληρώνει το έργο της οπτικών ινών που είχε γίνει πριν το 2006 τελείως πρωτοποριακά την εποχή εκείνη.

Θα δώσει δυνατότητα μεγάλη σε όσους χρησιμοποιούν το internet για επαγγελματικούς κυρίως σκοπούς. Θα εξυπηρετήσει κυρίως γιατρούς, δικηγόρους, επαγγελματίες κτλ, και γενικότερα είναι κάτι που στην ουσία δεν φαίνεται πολύ, γιατί το μόνο που θα φαίνεται είναι τα καφάο, που αισθητικά θα δένουν με το περιβάλλον, αλλά η ουσία θα φανεί όταν τελικά τέλη Αυγούστου θα έχει τελειώσει το έργο και θα απολαμβάνουν αυτές τις υπηρεσίες οι κάτοικοι της πόλης μας.

Το γεγονός ότι έχει επιλεγεί η πόλη του Πύργου ανάμεσα των άλλων πόλεων για να λειτουργήσει το έργο πιλοτικά, είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς.

Γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που παρουσιάζονται από την κεντρική  εξουσία, που έχουν σχέση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και με απόψεις επί απόψεων και που καθυστερούν τα πράγματα, αυτά πιστεύω ότι σήμερα ξεπεράστηκαν και κάτι μικρολεπτομέρειες που υπάρχουν, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης, ο οποίος διακρίνεται για την δυνατότητα που έχει να βρίσκει λύση εκεί που οι άλλοι αδυνατούν, θα κάνει αυτό που πρέπει για να μην έχουμε και το παραμικρό εμπόδιο για να υλοποιηθεί το έργο.

Δηλώσεις κ. Δικαιάκου

Ο ΟΤΕ σε συνεργασία με τον δήμο του Πύργου και μετά την σχετική άδεια που λάβαμε, θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος αναβάθμισης 71 καφαο στην πόλη του Πύργου.

Έτσι θα δώσουμε την δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του δήμου του Πύργου, να έχουν πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες internet έως 100 mbps.

Αυτό θα βοηθήσει όλες τις τοπικές επιχειρήσεις και όλους τους συνδρομητές του ΟΤΕ.

Περισσότερα Νέα